Pomade

31 artikel(en)

per pagina

31 artikel(en)

per pagina

Pomades

Je vindt bij ons een groot assortiment van verschillende merken en soorten pomades. Er worden enorm veel verschillende soorten pomades en varianten aangeboden. Je hebt de grote en bekende merken zoals Reuzel, Murray's, Suavecito en Layrite. Maar er zijn ook heel veel kleine bedrijfjes die zogenaamde "home-brews" maken. De eerste keer dat ik dat hoorde moest ik gelijk denken aan speciaal biertjes. Speciaal biertjes zijn vaak een stuk lekkerder dan de standaard bieren en dat is in de pomade net zo! Lekker qua geur en qua gebruik. Daar hangt net als bij het bier wel gelijk een ander prijskaartje aan dan als bijvoorbeeld de pomades van Murray's. Dat wil niet zeggen dat home-brews altijd beter zijn dan de pomades van de grotere merken als onze Nederlandse Reuzel pomade. Marketing en naamsbekendheid brengt je maar zover, maar als je product slecht is val je zo door de mand. Zeker in een kleine markt met zo'n hechte comunnitie als die van Pomade en het ouderwetse barber vak.  

Pomade op Olie-basis

Traditioneel worden Pomades gemaakt op olie-basis, vaak met een basis van pratrolium en/of bijenwas. Deze pomades drogen niet op in het haar, waardoor je dus de hele dag kan re-stylen. Door meer was toe te voegen maak je een zwaardere pomade met een betere hold en met de olieën creëren ze de bekende shine. Dit is allemaal leuk en aardig, maar daar hangt een behoorlijk nadeel aan. Deze pomades zijn vaak niet oplosbaar in water, waardoor je met Dreft en conditioner aan de gang moet om je haar weer schoon te krijgen. Gelukkig worden de pomades op olie-basis vandaag de dag wel steeds makkelijk uitwasbaar. 

Pomade op Water-basis

Tegenwoordig komen er steeds meer goede pomades op water-basis. Tot een paar jaar geleden waren deze pomades enorm gel-achtig, waardoor ze opdroogte in het haar en dus bij lange na niet dezelfde resultaten behaalde als de pomades op olie-basis. Gelukkig zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd, waardoor je nu genoeg pomades op water-basis kunt vinden die het zelfde effect geven als de olie-basis pomades. Layrite, Reuzel en The Bluebeards Revenge hebben perfect ingespeeld op deze trend en zijn zeker voor startende pomade gebruikers, aanraders!