Tips voor pomade gebruik

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten pomades, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hoort namen als Reuzel, Sauvecito, Layrite en Murray's links en rechts vallen. Maar welke pomade is de beste keuze voor jou? Daarnaast heb je tegenwoordig ook nog de keuze tussen een water-basis of een olie-basis pomade, maar wat houd dat nou precies in? Hier gaan wij jou antwoord geven op al die vragen.

Welke pomade is het beste voor mij?

Dat heeft natuurlijk veel te maken met welk resultaat je wilt behalen. En of je nu een strong hold of een light hold pomade nodig hebt, kun je zelf wel goed inschatten. Wat misschien meer vragen oproept is de keuze tussen een water-basis en een olie-basis pomade. Ga je nu voor de greasy murray's pomade of juist voor een water-basis pomade van Layrite. Dat hangt vooral af van het feit of je je haar wilt kunnen re-stylen. Als je voor een olie-basis pomade gaat kan je in de loop van de dag je haar de hele dag re-stylen. Dankzij de vettige basis van deze pomades zullen ze nooit opdrogen in je haar. 
Als het re-stylen van je haar geen must is voor je, raden wij je aan om te kiezen voor een water-basis. Een water-basis is vaak een stuk makkelijk in gebruik en vooral een heel stuk makkelijk om uit te wassen. Een bijkomend voordeel is ook dat deze pomades in de loop van de dag wel opdrogen. Dus als je die vetkuif look wilt, maar geen zin hebt om hem bij te moeten werken in de loop van de dag is een water-basis geschikt voor jou!
Dan is er ook nog de kwestie van glans. Niks is qua glans vergelijkbaar met een olie-basis pomade. Dus als shine je end game is, kom je niet onder die olie-basis vandaan.

TIP: een goede middenweg is om je haar te stylen met een water-basis pomade, waardoor je het makkelijk uit kunt wassen, het makkelijk te stylen is en opdroogt. Als je haar dan de juiste vorm heeft aangenomen werk je het geheel nog af met een laagje pomade op olie-basis. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag shine hebt, maar met minimale vettigheid.

Wat heb ik nodig?

Een uitstekende pomade is een goede start, maar dan ben je er in de meeste gevallen nog niet helemaal. Als je nog nooit met een pomade hebt gewerkt zal je merken dat het heel anders reageert op je haar als een gel of een wax. Een pomade is veel plakkeriger en dikker dan een simpele gel, wax of clay. Dit resulteert in het feit dat het veel lastiger is om het product goed over je haar te kunnen verdelen. Om dit toch goed te kunnen doen is een kam echt een must have. Het gebruik van een kam heeft een dramatisch effect op de style van je kapsel. Een kam met dunne tanden zal hele andere lijnen in je haar geven dan een kam met veel dikkere tanden die verder uit elkaar staan. Dus als je een klassieke en strakke coupe wilt is een kam met dunne tanden voor jou. Als je voor de wat meer nonchalante look gaat is een kam met dikkere tanden geschikt voor jou.
Ook een geschikte shampoo en conditioner zijn een must. Zeker als je gebruik maakt van een olie-basis pomade. Het is vaak enorm lastig om het echt goed uit je haar te krijgen, waardoor je soms toch echt even naar die Dreft onder de goodsteen moet grijpen. Om dit zo min mogelijk te hoeven doen zijn er een aantal shampoo's en conditioneers op de markt die ideaal zijn voor een pomade gebruiker.